Bronzarea cu henna este singura metodă de bronzare 100% naturală. Bronzarea orientală cu henna lasă un bronz natural, fără nuanța portocalie specifică celorlalte autobronzante. Pudra de henna are ca principal ingredient taninul care, pe lângă pigmentarea pielii, are efect de întărire a vaselor sanguine fragile, închiderea porilor și tonifierea pielii. Loțiunea de bronzare conține extracte vegetale bogate în vitamine, minerale și oligoelemente cu proprietăți astringente, antibacteriene și de protecție, ce contribuie la menținerea unei bune hidratări a epidermei. Pentru un bronz frumos, 100% natural.
Se recomandă prepararea pastei cu henna cu cel puțin 12 ore înainte de utilizare. Operațiunea de bronzare cu henna trebuie efectuată o dată pe săptămână timp de o lună de zile pentru a se obține bronzul dorit, după care, pentru întreținere, se face o dată pe lună. La cerere se poate realiza și la un interval de două zile pentru un bronz mai intens și mai rapid.Culoarea finală a bronzului depinde și de chimia corpului fiecărei persoane.
CONTRAINDICAȚII: persoane care au răni deschise pe corp, iritații, boli de piele, epilare recentă (în ziua ședinței de bronzare).
Riscurile pe care le prezintă celelalte metode de bronzare sunt eliminate!
ATENȚIE SPORITĂ !
Dintre afecțiunile favorizate de expunerea la razele UV (pigmentări, riduri, îmbătrânire prematură a pielii), cea mai importantă este cancerul de piele. Efectul expunerii la UV ( la soare sau solar) este cumulativ, riscul de a face cancer de piele crește cu fiecare ședință de expunere la razele UV.
Cancerul de piele face parte dintre cele mai întâlnite forme de cancer și majoritatea cazurilor sunt provocate de expunerea la radiații ultraviolete. Oricine poate face cancer de piele, însă există persoane care au o predispoziție mai mare, cele cu fototip cutanat deschis (păr blond sau roșcat, prezența unui număr mare de pistrui sau alunițe).
Expunerea la radiații ultraviolete poate duce la transformarea alunițelor din leziuni benigne în melanom malign. Melanomul este o tumoră care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele. Melanomul poate fi foarte agresiv, dar un diagnostic precoce permite vindecarea. Oricine poate să dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare dacă se indeplinește una dintre condițiile: tegument sensibil la soare (piele, ochi și păr deschise la culoare); factori genetici (prezența a numeroase alunițe – peste 100-, antecedente personale sau în familie de tumori cutanate); arsuri solare grave și repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani; obiceiul bronzării artificiale.