Este o terapie de stimulare și recuperare al ritmului activității metabolismului celular pierdut în timp și oferă o abordare blândă, noninvazivă a diverselor probleme cutanate, fără durere și fără perioadă de recuperare.
Tratamentul prin fotoregenerare SPL Or-Light funcționează pe principiul fototermolizei selective, proprietate a melaninei (din leziunea pigmentară) sau a hemoglobinei (din vasul dilatat) de a absorbi energia luminoasă convertită în căldură la nivelul pielii, fără a ținti structurile tegumentare înconjurătoare, dând un imbold puternic activității din interiorul celulelor.
Tratamentul de FOTOREGENERARE SPL tratează:
Lumina intens pulsată (cu lungimea de undă între 400 și 1000 de nanometri) induce o temperatură ridicată în profunzimea țesuturilor, pentru a trata problema din interior către exterior. Sub acțiunea luminii intens pulsate, temperatura crește până la 40-42 de grade la suprafața pielii, în timp ce în interiorul țesutului tratat ajunge până la 60-65 grade. Dând maximă energie celulelor, metabolismul intracelular este mult intensificat, iar sintetizarea fibroblastelor ca elastina și colagenul este accelerată, ceea ce duce la o foarte mare îmbunătățire a sănătății și calității tenului!
Pete de pigment, pistrui, pete solare, hiperpigmentare.
Tipul spectrumului folosit pentru această lumină are ca țintă acumulările de melanină din toate aceste pigmentări. Rezultatele sunt excepționale, aceste “bile” de culoare închisă spărgându-se și ieșind spre suprafață în decurs de câteva zile, în cele din urmă descuamându-se, iar rezultatul final fiind îndepărtarea petelor pigmentare.
După tratamentul cu fotoregenerare, leziunile pigmentare pot să aibă un aspect ușor denivelat și pot fi mai închise la culoare. Leziunea pigmentară se va închide la culoare treptat în următoarele 24-48 de ore (maro închis sau chiar negru – dirty face), va progresa și se pot forma mici cruste care vor cădea în următoarele 10-21 de zile, când leziunea se va depigmenta. Tratamentul se poate relua dupa 3 săptămâni dacă pielea este complet refăcută. Imediat după tratament, poate să apară o ușoară senzație de arsură (asemănătoare celei postsolare), posibil însoțită de un ușor edem al zonei.
Încă de la primul tratament, efectul luminii intens pulsate este vizibil, capilarele retrăgându-se de la suprafața pielii, rezultatul fiind dispariția rozaceei. În același timp tenul se va simți plin de energie și tonus.
Cuperoza, o afecțiune frecventă este o dilatație permanentă și vizibilă a vaselor de sânge de la nivelul feței. Inițial se instalează simetric, pe pomeți și pe aripioarele nazale. Factorii care contribuie la apariția sau intensificarea episoadelor de cuperoză sunt frigul, alimentele picante, alcoolul, emoțiile, dezechilibrele hormonale, sarcina sau utilizarea abuzivă a unguentelor cortizonice. Tratamentul constă în fotocoagularea hemoglobinei din vasele capilare superficiale care absorb mai multă lumină decât pielea înconjurătoare, astfel încât vasele se reduc iar în timp dispar.
Principala barieră în tratarea acneei sunt bacteriile (Propionibacterium acnes). Lumina SPL are rol astringent, de curățare și de eliminare a microbilor aflați în pori, inflamația fiind oprită. Astfel, chiar după prima ședință, tenul devine mai neted, mai curat și mai luminos.
Energia luminii acționează către vasele capilare deformate, îndepărtează telangiectaziile faciale (vasele dilatate faciale), leziunile vasculare sau vasele sparte (spider vein), făcându-le să revină la forma inițială și resorbându-se. Capilarele nu vor mai fi vizibile la suprafață, iar tenul va arăta uniform și în același timp împrospătat.
După vârsta de 25 de ani, activitatea celulară scade treptat, iar tonusul și elasticitatea își pierd din capacitatate. Încă după prima ședință pielea își va recăpăta energia, tonusul și prospețimea; tratamentul reprezintă un imbold pentru metabolismul celular, liniile fine și ridurile fiind reduse.
Pentru ten este ca o explozie de energie aupra celulelor “leneșe” ce nu mai produc cantitatea de fibroblasti (elastină și colagen) necesară pentru un tonus de invidiat. Lumina intens pulsată produce contracția fibrelor de colagen și stimulează formarea de fibre noi, elastice, ridurile fine sunt atenuate, pielea devine mai fină și mai uniformă, pe termen lung având un efect anti-aging la nivelul pielii tratate.
Fotoregenerarea mai tratează și pierderea elasticitții, pielea obosită, porii dilatați – dimensiunile porilor sunt reduse prin stimularea sintezei de colagen.
Tratamentul de fotoregenerare SPL cuprinde următoarele etape:
Pentru rejuvenare facială și tratarea imperfecțiunilor pielii se recomandă aproximativ 6-8 ședințe, la un interval de 3 săptămâni. Pentru tratarea acneei -1 ședință/săptămână, tratamentul fiind indicat până la amelioarare/vindecare totală. Pentru menținerea rezultatelor timp îndelungat, după finalizarea tratamentului se recomandă ședințe de întreținere.
Îmbunătățirile sunt graduale și vor fi din ce în ce mai vizibile după fiecare tratament de fotoregenerare SPL. Pentru obținerea rezultatului dorit pot fi necesare mai multe ședințe în funcție de modificările existente sau de reactivitatea pielii, ședințele fiind spațiate la un interval de 3 săptămâni. Rezultatele și numărul ședințelor de care este nevoie depinde de la individ la individ și de zona care este tratată. Pe toată durata tratamentului de fotoregenerare se va folosi cremă cu factor de protecție 50. Tratamentele pentru depigmentare nu sunt recomandate vara.
Riscul efectelor secundare este foarte scăzut, iar majoritatea pacienților nu vor suferi de niciun efect secundar. Deși este un tratament sigur, uneori pot apărea complicații la unii pacienți cu reactivitate individuală crescută, cum ar fi: senzație de mâncărime locală, roșeață sau tumefierea zonei. De asemenea, există un risc de epilare în zona tratată și escoriații (leziuni), depigmentare sau hiperpigmentare a pielii, toate acestea fiind temporare.