Este o terapie de regenerare tisulară indicată în tratamentele de prevenire a îmbătrânirii, antiacneice/reglare de sebum, indepărtare de cicatrici de orice proveniență, hiperpigmentări.
În esența lui phytopeeling-ul este varianta naturală a peeling-ului clasic, respectiv a celui chimic. Deosebirea este aceea că phytopeeling-ul este complet natural și se face cu ajutorul unor plante ( bureți de apă dulce care au fost descoperiți pentru prima oară în Germania).
Prin aplicarea tratamentului de phytopeeling se obține o reacție de hiperemie puternică la nivelul tegumentului obligând astfel straturile superioare ale țesutului să se exfolieze.
Circulația sanguină stimulată intensifică metabolismul celular, inducând o regenerare accelerată a tuturor tipurilor de celule, până la stratul dermal care are în compoziția lui fibroblaste și fibrocite care au ca principală funcție sinteza componentei fibrilare: colagen, reticulină, elastină, fibronectină, glicozaminoglicani – acid hialuronic.
Procesul de vindecare constă în formarea de celule noi care vor determina întinerirea, netezirea și întinderea pielii.
Trebuie știut ca phytopeeling-ul se face în general primăvara și toamna, când pielea trebuie regenerată și revitalizată după un anotimp în care a fost supusă agresiunii atmosferice, respectiv frigul și căldurile extreme.Fac excepție de la phytopeeling cei care suferă de cuperoză si afecțiuni acute.
Dupa efectuarea tratamentului, pielea este roșie și ceva mai sensibilă timp de 2-3 zile. Nu e cazul sa vă speriați, senzațiile de înțepături vor disparea.
Cel mai important lucru după phytopeeling este hidratarea pielii si aplicarea unei creme de protectie solara FPS 50!. Produsele recomandate sunt în funcție de tenul fiecărei persoane.
Efectele unui tratament de phytopeeling se văd relativ repede. Succesul este garantat, căci pielea noastră agreează excelent acțiunea bureților din amestecul folosit.
Frecvența tratamentului este în funcție de
- tipul de ten;
- de problema pe care vrem să o rezolvam;
- de cât de puternică a fost precedenta aplicare;
- de regiunea unde dorim să o facem: față, coapse, spate.
Contraindicații
- Este interzis să se facă pe timpul verii sau să se expună fața la solar pe parcursul tratamentului.
- Nu se execută în timpul sarcinii.