Presoterapie

Misiunea sistemului limfatic poate fi îngreunată de mai multi factori, printre care sedentarismul, stresul constant, statul prea mult pe scaun, bolile endocrine, cardiace sau circulatorii, alimentația. În aceste situații, fluxul limfatic devine congestionat, iar toxinele se strâng și determină umflarea țesuturilor și astfel creșterea în greutate, intensificarea celulitei, scăderea imunității și instalarea sau accentuarea unor probleme grave de sănătate.

Drenajul limfatic este un tratament care îți pune limfa în mișcare pentru a elimina toxinele din organism și este vital a fi efectuat de către persoanele care au o circulație proastă și retenție de apă, au picioarele umflate, nu au rezultate cu alte tratamente de slăbit și este complementar dar indispensabil în cadrul programelor de slăbire, remodelare corporală și detoxifiere.

Specialiștii recomandă pregătirea organismului, în timpul și după tratamentele corporale precum Criolipoliză, Radiofrecvență, Cavitație, Împachetări, etc. Se vor pierde centimetri prin eliminarea lichidelor care sunt în exces in organism.

Detoxifierea organismului este primul pas către un proces de slăbire eficient și sănătos!
80% dintre persoanele supraponderale au un sistem limfatic „leneș
’’.

BENEFICII:

 • Accelerează limfa și circulația, eliminând surplusul de apă din organism ceea ce duce la scăderea circumferinței și remodelarea corpului
 • Potențează reducerea grăsimii nedorite înainte și după ședințele de criolipoliză sau radiofrecvență
 • Este un tratament relaxant și foarte sănătos care se recomandă oricărei persoane, fără restricții
 • Detoxifică organismul și întărește sistemului imunitar
 • Îmbunătățește circulația sangvină și tonusul pielii
 • Favorizează aportul de oxigen al celulelor, sprijinind tratamentele anticelulitice
 • Redă confortul în cazul apariției senzației de picioare grele și a slabei circulații;
 • Stimulează digestia
 • Îmbunătățește și previne varicele
 • Reduce obezitatea
 • Previne trombozele, tromboflebita și edemurile ce rezultă în urma operațiilor chirurgicale (post operatorii) și a celor post traumatice
 • Efectele după operații sunt deosebite, esențial în tratamentele pre și post liposucție

CONTRAINDICAȚII

·         Stimulator cardiac (pacemaker)

·         Sarcină și alăptare

·         Pacienți cu dureri cardiace

·         Probleme circulatorii grave

·         Tromboembolism

·         Procese tumorale

·         Plăgi (răni) deschise

·         Hernie inghinală

·         Cancer în ultimii 5 ani

De asemenea, este necesar să se ceară sfatul medicului dacă persoana suferă de eczeme, insuficiență cardiacă, hipertiroidism, tuberculoză, tumori maligne, probleme cardiace majore, tromboză și flebită (deoarece la drenaj pot fi eliberate cheagurile de sânge în fluxul sanguin și poate pune viața în pericol).


ÎNTREBĂRI FRECVENTE

 

Cum funcționează Presoterapia?

 

Drenajul Limfatic are la bază o tehnologie care implică îmbrăcarea pacientului într-un costum special. Acesta acoperă zona de picioare,abdomen sau mână.

Imediat, la declanșarea butonului de pornire, costumul se umflă cu aer și pune o presiune etapizată, stimulând astfel sistemul circulator și drenajul limfatic. Această stimulare a sistemului limfatic favorizează eliminarea retenției de apă, a toxinelor și grăsimilor.

De ce se recomandă drenajul limfatic ca terapie complementară pentru alte tehnologii?


Toate procedurile moderne de remodelare a siluetei, dar și cele clasice, au la bază principiul de a disloca celulele grase pentru a-ți oferi o siluetă mai suplă, dar și pentru a netezi aspectul de coajă de portocală.
După terapie, corpul este nevoit să elimine o cantitate generoasă de celule grase, proteine şi alte deșeuri.
Prin drenajul limfatic, organismul este ajutat să scape de toxine într-un timp mai scurt.
Mai mult, o circulație limfatică deficitară poate fi unul dintre motivele pentru care nu pari la fel de slabă pe cât știi că ești, iar această procedură ajută la eliminarea excesului de lichide din organism.

De câte ședințe este nevoie pentru a se vedea rezultatele?


Încă de la prima sedință, drenajul limfatic va atenua picioarele grele și simptomele reumatismale, sinuzita, amigdalita, faringita sau altele, însă cel mai mare beneficiu este faptul ca organismul va primi o mână de ajutor la detoxifiere.

Trebuie să înțelegem că într-o singură ședință nu ne rezolvam problemele.Recomandăm un minim de 10 sedințe, 2-3 sedințe pe săptămână, dar frecvența poate varia, în funcție de pacient.

Rezultatele apar în funcție de fiecare caz în parte, fiecare individ având o constituție unică, ritmul de viață fiind diferit, alimentația diferită, tocmai de aceea nu putem compara rezultatele unei persoane atente la alimentația sa și care merge de 2 ori pe săptămână la sală cu rezultatele unei persoane cu un exces ponderal important, care are și o slujbă de birou ce o ține în scaun 12 ore pe zi.


Ce se întâmplă atunci când sistemul limfatic nu funcționează optim?

Dacă sistemul limfatic nu funcționează cum ar trebui, la început resimți doar astenia, lipsa poftei de viață, răceli frecvente, după care apar și semne precum edemele membrelor, accentuarea aspectului de celulită pe coapse și fese și chiar apariția venectaziilor (vasele sparte).

Care sunt cauzele unei funcționări cu probleme?

Excluzând cauzele medicale (intervenții chirurgicale, neoplasme), principala cauză a disfuncției sistemului limfatic rămâne sedentarismul, potențat de alimentația necoresunzătoare și aportul hidric insuficient.


În ce constau rezultatele vizibile? Ce va observa pacienta că s-a îmbunătățit?

Primul semn pe care îl observă majoritatea clienților este schimbarea aspectului urinei. Aceasta este mai concentrată, închisă la culoare și cu un miros diferit. Este primul semn că terapia funcționează.

Apoi sunt diminuate edemele și, odată cu acestea, începe și pierderea centimetrilor. În cazul persoanelor care deși respectau o dietă și frecventau terapii de remodelare nu mai aveau rezultate, terapia de drenaj va funcționa ca o deblocare, iar rezultatele atât pe pierderea kilogramelor, cât și pe diminuarea gradului de celulită vor apărea după primele sedințe.

Există recomandări pentru pacient înainte de o astfel de sedință?

Este foarte important ca pacientul să fie foarte bine hidratat pe perioada curei de terapie. Un pacient care nu bea lichide suficiente nu va avea rezultate spectaculoase.

Drenajul limfatic se poate efectua și manual.