Ritualuri hammam

În cadrul salonului Allure efectuăm două ritualuri:

 

RITUALUL TURCESC – această experiență unică a hammamului combină un ritual pentru corp, specific tradițiilor orientale, cu un masaj cu spumă învăluitoare. Călătoria începe pe masa încălzită cu o exfoliere kessa, după care norul de spumă catifelată va curăța trupul în profunzime, lăsându-l ușor și relaxat. (30 min)

 

RITUALUL MAROCAN – Ritual de curățare și purificare a corpului, inspirat din tradiția marocană a hammam-ului.

Momentul hamamului este pentru orientali o experiență profund relaxantă. Ritualul marocan al hamamului include delicii pentru corp, cum ar fi extract de ulei de argan, argilă albă marocană cu efect purifiant, săpun negru din pastă de măsline, ulei de trandafir sau apă de portocal. După o exfoliere cu kessa, o mănușă menită să elimine celulele moarte, trupul este răsfățat cu o mască cu ghassoul ( rassoul ) marocan și extract de trandafiri de Damasc. Urmează un masaj cu săpun negru ( Beldi ) originar din Maroc cu proprietăți revigorante și purifiante. O experiență demnă de regalitate. ( 50 min )

Hammam-ul este un ritual oriental foarte special de curățare și purificare, pe care femeile din Asia și Africa de Nord îl practică de secole pentru a-și revigora trupul și mintea. Pentru orientali, Hammam-ul reprezintă o funcție socială și spirituală – curățarea și purificarea, grija față de corp și spirit. În traducere literară, Hammam înseamnă ’’pătrunderea căldurii’’.