Sauna umeda - Hammam

Specifică zonei orientale, sauna umedă sau hammamul este o încăpere luxos decorată cu mosaic de sticlă în combinații de culori orientale în care se practică baia de aburi fierbinți, având o capacitate extraordinară de a reda starea de bine și de a purifica tot corpul, atât pe exterior, cât și pe interior. Nu doar că îți cureți pielea în cel mai eficient mod posibil, dar îți purifici și organele interne, eliberându-te de toxine.

 

Căldura și aburii, însoțiți de cromoterapie pentru inducerea unei stări de relaxare profundă, sunt excelenți pentru curățarea profundă a căilor respiratorii, detoxifierea plămânilor, decongestionarea sinusurilor, lucru ce îmbunătățește și facilitează respirația, astfel încât bolile de sezon te vor ocoli. Aburii calzi pătrund cu usurință în piele și declansează treptat transpirația și eliminarea toxinelor și a impurităților din cele mai profunde straturi ale epidermei – porii fiind deschiși, pielea respiră și se regenerează, accelerând procesul de eliminare a celulelor moarte. Corpul devine mai tonifiat, iar circulația sanguină este vizibil îmbunătățită.

 

BENEFICIILE SAUNEI UMEDE :

  • Proprietăți curative pentru bolile reumatice, digestive, respiratorii, afecțiuni ale ficatului și ale vezicii biliare, obezitate, tulburări de metabolism, boli renale, dermatologice și ginecologice
  • Te pune pe picioare în perioadele de covalescență
  • Curăță pielea în profunzime
  • Înlătură germenii
  • Îmbunătățește respirația
  • Elimină stresul și toxinele
  • Ajută împotriva răcelii și gripei

Contraindicații: persoanele care suferă de afecțiuni cardiace și circulatorii grave, de boli renale și hepatice, persoanele bolnave de cancer, persoanele care suferă de epilepsie, de infecții cutanate, tumori sau boli inflamatorii, femeile însărcinate.

Este strict interzis accesul în zona hammamului cu costume de baie din materiale plastice sau sintetice. Se poate folosi un prosop traditional turcesc, folosit în special în hammam, numit pestama (pestemal) cu care se înfășoară corpul pe toată perioada băii.