Sauna uscată

Sauna, probabil cea mai cunoscută procedură spa, este un tratament menit să dea bunăstare corpului prin simpla utilizare a căldurii care ajută organismul să elimine toxinele și substanțele reziduale prin intermediul transpirației; se stimulează astfel circulația și se obține o senzație plăcută de relaxare.

Pe lângă faptul că induce o stare de relaxare profundă, sauna are efecte terapeutice dovedite: reduce inflamația mucoasei respiratorii, atenuează durerile la nivelul articulațiilor și îmbunătățește metabolismul.

Recomandare: nu se petrec mai mult de 20 de minute in saună! Sauna ar trebui să cuprindă 3 etape: de încălzire, de răcire și de repaus. După faza de răcire, se recomandă un duș cu apă calduță. Repausul se face într-o cameră învecinată. Faza de încălzire se poate repeta, însă acest lucru depinde de gradul de toleranță la caldură a persoanei în cauză. Sedințele de saună uscată se recomandă de 2-3 ori pe săptămână.

BENEFICIILE SAUNEI :

  • Ajută la detoxifierea organismului; cei ce aleg sauna ca metodă de detoxifiere trebuie să ceară în prealabil sfatul medicului. Deoarece există riscul de deshidratare, se recomanda 1l de apă cu 20 de minute înainte de sedința de sauna
  • Stimulează imunitatea
  • Combate stresul și oboseala
  • Terapie antiaging; recomandare: 30 de minute de saună (o sedință dimineața și una seara), de trei ori pe săptămână, timp de 3 luni
  • Ține astmul sub control

CONTRAINDICAȚII : persoanele care suferă de afecțiuni cardiace și circulatorii grave, de boli renale și hepatice, persoanele bolnave de cancer, persoanele care suferă de epilepsie, de infecții cutanate, tumori sau boli inflamatorii, femeile însărcinate.