Tratament cu parafina pentru maini si picioare

Mâinile și picioarele sunt părțile cele mai expuse ale corpului și din acest motiv au nevoie de o îngrijire mai atentă pentru a fi hidratate în profunzime și pentru a-și păstra aspectul tânăr o vreme îndelungată. Prin urmare, specialiștii recomandă tratamentul cu parafină, un tratament cu efect spectaculos: o piele catifelată și un aspect plăcut.

 

Tratamentul cu parafină este o procedură mai puțin cunoscută, se realizează în cabinetele cosmetice și e recomandată tuturor celor care au mâinile/picioarele uscate sau tendința de uscare. Cauzele deshidratării excesive a pielii de la nivelul mâinilor și picioarelor sunt numeroase: frigul din timpul anotimpului rece, însoțit de vânt, acțiunea detergenților, a apei foarte reci, dar și a celei foarte calde,  folosirea săpunului solid.

 

Tratamentul cu parafină ajută la hidratarea pielii chiar și în cele mai profunde țesuturi, îmbunătățește fluxul sanguin, iar stratul de parafină care acționează în profunzime  previne  îmbătrânirea. Este contraindicat persoanelor care suferă de diabet, varice sau celor care au răni pe piele.

 

Procedura cosmetică se realizează în două etape. Mai întâi se va aplica o cremă hidratantă urmată de un masaj revigorant, iar apoi baia de parafină, având efect benefic asupra deschiderii porilor, permitând astfel pătrundrea în profunzime a principiilor active de crema hidratantă, dar și o mai bună oxigenare a țesutului cutanat. Astfel pielea devine mai catifelată iar senzația de disconfort datorită mâinilor/picioarelor uscate începe să dispară.

 

Pentru a avea rezultate maxime, tratamentul cu parafină trebuie făcut de cel puțin o dată pe săptămână. Recomandăm o serie de 4-6 sedințe.După ce pielea și-a recăpătat aspectul catifelat, ședințele de întreținere vor fi făcute mai rar, cam o dată pe lună.Tratamentul cu parafină este o tehnică eficientă în repararea epidermei afectate.

Se recomandă a se efectua atât în anotimpul cald când mâinile și picioarele sunt supuse temperaturilor înalte și radiațiilor solare, cât și în anotimpul rece, când din cauza frigului gradul de hidratare al pielii scade considerabil.